STORSALG: Fem boligblokker i Longyearbyen, med til sammen 84 leiligheter, legges ut i markedet.

Skal selge for 77 mill. på Svalbard

Utdrag fra dagens utgave av Finansavisen (01.03.2018)

Tre Tromsø-baserte eiendomsinvestorer, med Gunnar Wilhelmsen i spissen, skal kvitte seg med til sammen 84 utleieleiligheter på Svalbard.

– Det var meningen at vi skulle gå litt mer inn i reiselivsbiten, men så ble det ikke til at vi satset likevel. Vi har oppgradert leilighetene for et tosifret millionbeløp, og nå har vi bestemt oss for å selge dem, sier eiendomsutvikler Gunnar Wilhelmsen.

Sammen med nevøen Frank Berner Wilhelmsen og Mona Didriksen kjøpte han 114 leiligheter på Svalbard i 2012. Prisen var den gang 40 millioner kroner, og det var lokalstyret i Longyearbyen som solgte til Tromsø-investorene. Nå skal 84 av leilighetene selges. Prisantydningen er 77 millioner kroner, da overtar kjøper 100 prosent av aksjene i eiendomsselskapet Longyearbyen Boligeiendom AS.

– Vi håper det blir en god gevinst, og så gjenstår det å se om vi selger alt samlet eller oppstykket, sier Wilhelmsen, som anslår at porteføljen utgjør rundt ti prosent av total boligmasse på Svalbard.

Både kort- og langtidsleie

Årlige leieinntekter er 7,7 millioner kroner, og Hurtigruten Svalbard er den største leietakeren med rundt 70 prosent av leilighetene. I tillegg leies fem av leilighetene ut gjennom nettjenesten Airbnb.com, og ifølge Stine Solberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, som har fått oppdraget med å selge porteføljen, har disse vært populære.

Se skjermdump av artikkelen →

 

Salgsannonse fra Eiendomsmegler 1 – Næringseiendom

Relaterte artikler

Skriv inn søkeord og trykk enter