Magy Media i sine lokaler i Storgata 69. Foto: Magy Media

Magy Media utvider og utfordrer tradisjonelt arbeidsliv: – Lever på overtid

Det unge digitalbyrået Magy Media opplever raskt vekst, og utvider med nye lokaler.

I juni 2017 startet Magy Media opp sin virksomhet i Tromsø, og har siden oppstart opplevd eksplosiv vekst. I september flyttet de inn i Storgata 69, og leide to av dem fem kontorene som er tilgjengelig. Nå har de erobret hele etasjen på totalt 186 kvadratmeter.

-På nåværende tidspunkt trenger vi to ting – folk og plass. Nå har vi skaffet oss god plass, og en del folk. I Storgata 69 har vi lokaler som står i stil til vår bransje og arbeidskultur, og som gir oss rom til å satse videre inn i framtiden. Vi er avhengig av et kreativ miljø med gode fellesareaeler som innbyr til gode diskusjoner og arbeidsøkter, sier Magy-manager Magnus Joki Arild (27).

Nye lokaler – utvider virksomheten

I dag er Magy Media fem fast ansatte, mens ytterligere fire jobber på engasjement. På grunn av økt etterspørsel utvider de nå kontorfasilitetene, og er samtidig på utkikk etter flere folk.

-De første ti månedene har gått over all forventning. Vi har forsøkt å differensiere vår virksomhet gjennom å være en samarbeidspartner som kan bistå kundene våre med alt hva angår digital tilstedeværelse. På mange måter kan man sammenligne byrået vårt med en totalentreprenør i byggebransjen, bare at vi bygger digital infrastruktur, forklarer Arild.

Utforderer norsk arbeidslivsmodell

Sammen med partnerne Kim Steven Knutsen og Magnus Stenhaug driver Arild selskapet. Trioen mener tradisjonelt norsk arbeidsliv på noen måter er utdatert, og lever på overtid.

-Vi må innse at ikke 8 til 16-jobb passer for alle. Derfor etterstreber vi at folk skal få jobbe når de ønsker, og ikke minst med de oppgavene de er mest motiverte for. Så lenge vi overholder tidsfristene som er satt er vi fornøyd, forteller gründerne.

Det innebærer også at de rekrutterer utradisjonelt.

-Vi leter ikke etter folk basert på karakterer eller CV-er, men sultne folk med rett kompetanse. Endringstakten i mediebransjen er så høy at papiret ditt spiller liten rolle. Relevant praksis derimot – det er lukrativt.

Magy Media

Telefon: + 47 970 95 541
E-post: post@magy.no
Nettside: Magy.no →

Tjenester

Digitale løsninger, innholdsproduksjon, grafisk profil, kommunikasjon og rådgivning.

Tilfører savnet kompetanse

Samtlige tre har bakgrunn fra universitet, og mener det er merkelig at ikke norsk arbeidsliv benytter seg mer av kompetansen som studenter besitter – også underveis i studieløpene.

– Vi ser gjentatte eksempler på at store og etablerte merkevarer har utfordringer med sin digitale tilstedeværelse. Det overrasker oss at disse virksomhetene ikke er flinkere til å oppsøke tilgjengelig arbeidskraft – for eksempel på universitetene – som har nettopp den kompetansen de savner, sier trioen.

En av ferskeste tilskuddene i Magy-teamet er Frida Xiang Nordås Årsandøy. 22-åringen fra Bodø studerer til daglig droneteknologi – og jobber med foto, grafisk design og digital kommunikasjon hos Magy på ettermiddagstid.

-Frida tilfører oss en kompetanse vi har manglet. Og vi er et ungt selskap. Det forteller en hel del, sier Arild.

-Hos hos Magy får jeg brukt både min kreativitet og kunnskap i et pulsrende miljø som alltid har forskjellige prosjekter på gang. Det er utfordrende, gøy og spennende. Jeg får muligheten til å utfolde meg selv både på egenhånd, men også sammen med andre i gruppe, sier Frida selv om jobben sin ved siden av studiene.

Relaterte artikler

Skriv inn søkeord og trykk enter