Velkommen til Microsoft Development Center Tromsø i Grønnegata 58/60. Foto: Frida Xiang

På besøk hos Microsoft – Tromsøs kuleste arbeidsplass

I 2014 etablerte Microsoft seg i Tromsø, og flyttet inn i totalrenoverte Grønnegata 58. Lokalene går over tre etasjer i det seks etasjer høye bygget, og er på nesten 1.500 kvadratmeter. Der sitter det 57 medarbeidere, som er selve senteret for big data og analyse av innhold i Norge. Vi dro på besøk for å se hvordan de har det.

Store glassflater og en moderne fasade preger området utenfor lokalene i Grønnegata. Når man kommer inn i det store lokalet, rett ved resepsjonen iført Microsoft logo, ser vi en sittegruppe med futuristiske stoler og sitteputer. Glassveggene er dekorert med bilder av nordlys og rommene har fått nordnorske navn som Steinbiten og Sommarøy.

Rundt hjørnet blir vi møtt av et rom, et rom med sjakkbrett, TV, spillkonsoller, og shuffleboard. I hjørnet av rommet står en nesten to meter høy spillfigur. En stor genmodifisert supersoldat, Master Chief fra Halo spillene. På bordet står et sjakkbrett med et parti som ser ut til å nærme seg slutten.

I det vi beveger oss opp trappen ser vi det vrimle av folk i gangene og bak glassveggene. Alle etasjene har møterom, kontorer, kjøkkenkrok og flere sosiale soner. På øverste nivå ser vi ut over byen, en urban utsikt med Fløya og Fjellheisen i bakgrunn. I etasjen finner vi en stor kantine med storkjøkken og biljardbord, selvfølgelig. Utenfor på terrassen står grillen klar til sommeren. Vi beveger oss tilbake til start og takker for omvisningen. Umiddelbart tenkes det; slik burde alle arbeidsplasser være. Se alle bildene i bunnen av artikkelen.

Microsoft Development Center Tromsø

Telefon: +47 23 01 11 00
Adresse: Grønnegata 58/60, 9008 Tromsø
Nettside: Microsoft.no →

Som utleier mener vi i Triko at lokaler skal være et verktøy, og det å skape en trivelig arbeidsplass er kanskje det viktigste elementet i en bærekraftig forretningsmodell. Lokalene skal også stimulerer til kreativitet, og bidra til et godt arbeidsmiljø.

Vi ønsker å gi våre kunder de beste fasiliteter for effektive og økonomisk bærekraftige virksomheter. Er det ønsker og behov som ikke dekkes av lokalene er vi fleksible og kan tilby gode løsninger.

Relaterte artikler

Skriv inn søkeord og trykk enter